سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آموزش شیشه ویترای در 10 گام

گام اول : برش شیشه ویترای

اولین و مهمترین قدم در استین گلاس برش شیشه ویترای است از این رو از هنرجویان درخواست دارم که در یادگیری این فن نهایت دقت و حوصله را داشته و تا می توانند تمرین کنند .

الماس برش شیشه ویترای را که قبلا آغشته به نفت کرده ایم به شکل کاملا عمود بر روی شیشه قرار داده و به آرامی حرکت می دهیم به طوری که نیش الماس بر روی شیشه چرخیده و از این حرکت صدایی شنیده شود .

خط برش بر روی شیشه دیده می شود , در ابتدا فقط بر روی یک قطعه شیشه خط می کشیم و سعی می کنیم تا کاملا در این کار تبحر کسب نماییم . خط برش نباید منقطع باشد چرا که شیشه ازهمان نقطه جدا نخواهد شد .

پس از آنکه در کشیدن خطوط صاف تبحر لازم را یافتیم شروع به کشیدن خطوط منحنی می کنیم که کمی مشکل تر است ولی در آن نیز با تمرین کافی به مهارت خواهید رسید .

پس از کشیدن خط با چند ضربه آرام با پشت الماس و استفاده از انبر مخصوص شیشه قطعات بریده شده را , جدا می کنیم .

روشهای دیگری نیز برای جدا کردن شیشه وجود دارد مانند قرار دادن الماس به عنوان یک اهرم زیر خط برش و فشار از دو طرف و یا ضربه ای بر لبه میز از زیر خط برش . هر یک از این روشها که برای ما ساده تر باشد را می توانیم برای برش شیشه انتخاب کنیم .

 

گام دوم : طراحی و شماره گذاری طرح ویترای روی شیشه

پس از عبور از گام اول نوبت به آماده کردن طرح مورد نظر و شماره گذاری ویترای روی شیشه است . در این مرحله هنرجو می تواند از طرحهای آماده استفاده نماید و یا خود با اشراف بر محدودیتهای فرم بری در شیشه و اصول طراحی , طرح مناسب استین گلاس را آماده نماید. پس از آماده سازی طرح باید آن را شماره گذاری نماییم به طوری که هر قطعه نام یا شماره مخصوص خود را داشته باشد تا در هنگام مونتاژ قطعات به راحتی پیدا شوند . پس از آن از طرح آماده شده کپی می گیریم تا ویترای روی شیشه طرح یکسان داشته باشیم .

 

طراحی و شماره گذاری طرح - استین گلاس

گام سوم : چسباندن طرح روی مقوا و تیغ زدن استین گلاس

در این مرحله که بسیار ساده است یکی از طرحهای استین گلاس را با چسب مایع بر روی مقوا می چسبانیم به طوری که هیچ حباب و یا اعوجاجی روی طرح ایجاد نشود آنگاه اجازه می دهیم تا کاملا خشک شود . سپس توسط یک تیغ تیز فرمهای شماره گذاری شده  را یک به یک برش می زنیم و از دل مقوا خارج می کنیم . دقت برش در این قسمت بسیار مهم است و به کیفیت کار نهایی کمک می کند .

 

گام چهارم : انتقال شکل قطعات بر روی شیشه دکوراتیو

در این مرحله شیشه دکوراتیو برش خرده را بر روی شیشه هایی که به لحاظ رنگی مد نظر داشته ایم گذاشته و با یک ماژیک بسیار نازک دور آنها را خط می کشیم تا شکل آنها بر روی شیشه منتقل شود . در نظر داشته باشید که انتخاب رنگ و بافت شیشه برای هر قطعه در این مرحله تا چه حد اهمیت دارد چرا که شیشه دکوراتیو عمده ای از زیبایی کار به اتخاب نوع شیشه مناسب طرح بستگی خواهد داشت .

 

گام پنجم : برش قطعات آینه دکوراتیو

این مرحله در عین حال که بسیار آینه دکوراتیو است ولی آسان نیز می باشد چرا که هنرجو مهارت لازم را در برش شیشه یافته است و فقط نیاز است تا بوسیله الماس از روی خطوط فرم بری نماید . برای کار استین گلاس به طور معمول از شیشه های 4 میل استفاده می شود . پس از برش هر قطعه شماره آن را با ماژیک و یا چسب کاغذ روی آن می نویسیم و قطعه را در کناری می گذاریم . این کار را تا جایی ادامه می دهیم که تمام قطعات برش بخورند . ممکن است در طرحمان بعضی از قطعات را تراش خرده در نظر گرفته باشیم در اینصورت این قطعات را بعد از برش به قسمت تراش می فرستیم تا تراش مد آینه دکوراتیو انجام شود . باید توجه داشته باشید که ضخامت شیشه هایی که قرار است تراش بخورند باید بیشتر باشد تا پس از تراش لبه های آنها به ضخامت سایر شیشه ها برسد .

 

گام ششم : سا ب قطعات آینه تزئینی

یک آینه تزئینی بر حرفه ای تقریبا نیازی به این مرحله ندارد چرا که برشهای بسیار دقیقی میزند که به راحتی داخل لدکیم قرار می گیرد ولی به هر حال شیشه هایی که با دست برش می خورند بخصوص زمانیکه هنرجویان در مراحل اولیه برش شیشه هستند دچار ایراداتی چون بزرگی یا کوچکی قطعه , پلیسه شدن لبه های شیشه یا مواردی از این دست می شوند . در این مرحله ما با استفاده از دستگاه ساب برقی شروع به ساب زدن لبه های شیشه می کنیم تا آینه تزئینیدر برش وجود داشته است برطرف گردد .

 

گام هفتم : کشیدن لدکیم

لدکیم وفتولی سربی است که به شکل Hمی باشد و از دوطرف شیشه داخل آن قرار می گیرد . این لدکیم ها در زمان تولید به شکل ریخته گری در قالب ساخته می شوند و بدلیل نرم بودن سرب کاملا دفرمه هستند به همین دلیل قبل از مونتاژ باید آنها را بکشیم . این کار با کمک یک گگیره انجام می شود که لد کیم را از یک طرف به آن مهار می کنیم و از طرف دیگر با یک انبر دست آن را می گیریو و با تمام قدرت می کشیم . این کار باعث می شود لدکیم ما کاملا صاف شود و در زمان اجرا خطوط خود را به زیبایی نشان می دهند .

در این مرحله نیاز به یک تخته زیر کار داریم که باید از ابعاد طرح ما کمی بزرگتر باشد و ضخامت آن در حدی باشد که میخ به راحتی در آن فرو رود .سپس طرح دوم که کپی طرح اول بود را بر روی تخته می چسبانیم و با کمک زوارهای چوبی طرح را مهار می کنیم . این زوارها با ضخامت بیش از یک سانت بوده و به طور دقیق در محدوده طرح توسط میخ نصب می شوند . اولین قدم در مونتاژ کار قرار دادن لدکیمی سرتاسری است که کادر بیرونی ما را تشکیل می دهد . سپس یک به یک قطعات را از گوشه سر جای خود قرار می دهیم و لدکیم را به اندازه خطوط برش زده و شیشه را به شکلی داخل آن قرار می دهیم که تمامی قطعات دور تا دور شان با لدکیم مهار شود . طبیعتا می دانید که هر لدکیمی از دو طرف شیشه خور دارد . با توجه به این موضوع قطعات را یک به یک در لد قرار می دهیم و با میخ مها می کنیم تا کار به انتها برسد .

 

گام نهم : لحیم شیشه تزئینی

در این مرحله که مرحله پایانی کار است نیاز به هویه داریم همچنین قلع بدون روغن و روغن لحیم . قسمتهایی که اتصال خطوط به یکدیگر هستند را ابتدا روغن زده و سپس با کمک هویه قلع را آب می کنیم و به یکدیگر جوش می دهیم . پس از آنکه تمامی شیشه تزئینیلحیم شدند کار را از زوار خارج کرده و قسمت پشت آن را نیز لحیم می کنیم . پس از اتمام لحیم کاری کار ما به شکل یکپارچه در می آید .

 

گام دهم : گلیز شیشه تزئینی

پس از اتمام کار برای آنکه منافذ لدکیم به خوبی پر شود مخلوطی از مل , تربانتین , دوده و روغن بزرک آماده میکنیم و با فرچه بر روی کار کاملا می کشیم تا تمامی منافذ به خوبی پر شود و کار کاملا محکم شود .

 

نقشه شیشه ویترای دکو تهران

 

 

 

 

 

 

پس از آن کار شسته شده ودر صورت نیاز رنگ آمیزی یا آبکاری می شود تا قطعات فلز به رنگ دلخواه در آید . پس از اتمام کار می توان آن را در چهارچوب درب , پنجره و یا قابی که در نظر داریم قرار دهیم