سفارش تبلیغ
صبا ویژن

الگوی شیشه ویترای در استین گلاس

الگوی شیشه ویترای

شیشه ویترای در حال حاضر در مورد پیش­بینی دقیق الگوهای رشد و پیشرفت تحصیلی کودکانی که در اول دبستان جزو مبتلایان به اختلال ریاضی طبقه­بندی می­شوند، اطلاعات کافی شیشه ویترای از مطالعات طولی وجود ندارد. از سوی دیگر آن دسته از کودکان دچار این اختلال که مداخله­ای در موردشان صورت نمی­گیرد، دچار عوارضی نظیر تداوم مشکلات تحصیلی، شرم، خود انگاره­ی ضعیف، ناکامی و افسردگی می­شوند.

این عوارض ممکن است منجر به ویترای روی شیشه برای حضور در مدرسه، مدرسه­گریزی و نهایتأ ناامیدی از موفقیت تحصیلی شوند. اختلال در ریاضیات اغلب با سایر اختلالات مؤثر بر خواندن، نگارش بیانی، هماهنگی حرکتی و زبان بیانی و دریافتی همراه است (کاپلان و سادوک، 1387).

الگوی استین گلاس

عوامل استین گلاس و بیولوژیک: برای سال­های متمادی، عده­ای از متخصصان فرض می­کردند که عوامل عصب­شناختی علت عمده­ی ناتوانی­های یادگیری هستند. در سال­های اخیر، پژوهش­گران تهیه تکنولوژی پیشرفته­ای را برای ارزیابی فعالیت مغز به­طور دقیق­تر آغاز کردند. برای مثال یک گروه استین گلاس دریافتند که تعدادی از دانش­آموزان ناتوان یادگیری، در امواج مغزی نابهنجاری دارند. داده­های مربوط به مغز افراد ناتوان در یادگیری، علل عصب­شناختی برای مشکلات آن­ها را نشان داده است. به هر حال، نتیجه­گیری کلی گویای این واقعیت است که مدارک روشنی پیرامون علل استین گلاس همه دانش­آموزان ناتوان یادگیری وجود ندارد (هالاهان و کافمن،1994؛ نقل از زاهد و همکاران، 1391).

 

الگوی آینه کاری

2) عوامل آینه کاری: ناتوانی­های یادگیری می­توانند به طور ارثی منتقل شوند. مطالعات نشان داده­اند که وقتی یکی از دوقلوهای یک تخمکی به ناتوانی خواندن دچار است، در مقایسه با دوقلوهای غیر یکسان با احتمال بیشتری، جفت دیگر او نیز به ناتوانی درخواندن مبتلا خواهد شد. روش­های پیشرفته، به­طور فزاینده­ای، به پژوهشگران ژنتیک این اجازه را داده­اند که وراثت را به عنوان یک عامل سببی ممکن در ناتوانی­های یادگیری، به ویژه در ناتوانی­های خواندن شدید، مطرح نمایند (هالاهان و کافمن، 1388).

3) عوامل آینه کاری: تأیید عوامل محیطی دشوار است. مدارکی مبنی بر این­که کودکان زیان دیده محیطی برای نشان دادن مشکلات یادگیری بیشتر آمادگی دارند، وجود دارد. با توجه به این موضوع هنوز معلوم نیست که این امر مربوط به تجارب یادگیری نابسنده است یا به عوامل بیولوژیکی مثل آسیب­مغزی یا محرومیت تغذیه­ای بستگی دارد. علت احتمالی دیگر ناتوانی­های یادگیری آموزش ضعیف است. برخی باور دارند که اگر معلمان برای مواجهه با مشکلات خاص کودکان در سال­های اولیه­ی مدرسه آماده گردند، می توان از بسیاری از ناتوانی­های یادگیری پرهیز کرد.

الگوی شیشه دکوراتیو

شیشه دکوراتیو بر یک یا دو مشکل در پردازش زبان دلالت دارند که ممکن است علت اصلی کژخوانی باشند، از جمله ادراک گفتار و تحلیل قافیه و همگونی آوایی، مشکلات مربوط به نام بردن سریع چیزهای آشنا، و تاخیر در یادگیری قواعد نحو است. بسیاری از این فرایندها به نام آگاهی واج­شناختی قرار می­گیرند. تصور می­شود برای رشد مهارت­های خواندن ضروری است. مطالعاتی که از روش­های مختلف تصویر­برداری از شیشه دکوراتیو بهره می­گیرند این عقیده را تأیید می­کنند که کودکان دچار کژخوانی در آگاهی واج­شناختی مشکل دارند. این مطالعات نشان می­دهند که نواحی گیجگاهی-آهیانه­ای-پس سری مغز ظاهراً به­طور اساسی در کژخوانی نقش دارند، و این نواحی مغز برای آگاهی واج­شناختی اهمیت دارند (دیوید، روزنهان و سلیگمن، 1387).

نقشه دکو

شیشه-دکوراتیو-آینه-دکوراتیو