دکوراسیون با آینه تزئینی
دکور آینه تزئینی
آینه تزئینی (1997؛ به¬نقل از مرادی، 1389) مطرح می¬کند که باور افراد به خودکارآمدی خویش، بخش عمده¬ای از خودآگاهی آنان را تشکیل می¬دهد. برای ایجاد و تغییر نظام باورهای خودکارآمدی چهار منبع مهم تشخیص داده است. این منابع عبارتند از: تجربه¬های موفق ، تجربه¬های جانشینی ، آینه تزئینی ¬های کلامی یا اجتماعی و حالات عاطفی و فیزیولوژیک هستند و ذاتاً آگاهی دهنده نیستند.
دکور شیشه تزئینی
شیشه تزئینی ¬ها داده¬های خام هستند که از طریق پردازش شناختی کارآمدی و تفکر انعکاسی آموزنده می¬شوند. بنابراین، باید بین اطلاعات و دانش¬هایی که از وقایع و رویدادها کسب می شود و شیشه تزئینی و معرفت¬هایی که روی خودکارآمدی اثر می¬گذارند تفاوت قایل شد.
دکور آینه تایل
1- تجربه¬های آینه تایل: تجارب موفق یا عملکرد موفق یا عملکرد موفقیت¬آمیز و یا به قول کمرون پرورش تجربه تسلط شخصی، مؤثرترین منبع ایجاد و تقویت کارآمدی شخصی هستند. آینه تایل موفق شغلی به شدت و نیرومندی باورهای خودکارآمدی به عنوان نتیجه انجام وظایف اشاره دارد.
دکور آینه آنتیک
در آینه آنتیک علیت سه جانبه این منبع به تأثیر رفتار فرد بر باور خودکارآمدی مرتبط است. موفقیت¬های قبلی که بر تسلط شخصی مبتنی هستند، شواهد فوری و ملموس فراهم می¬کنند که آیا آینه آنتیک می¬تواند در انجام یک وظیفه خاص موفق شود یا نه؟
دکور شیشه ویترای
2- تجربه¬های شیشه ویترای : افراد در ارزیابی خودکارآمدی خویش تنها به موقعیت¬های قبلی خود متکی نیستند، بلکه تحت تأثیر تجربه¬های جانشینی از طریق الگوسازی یا سرمشق¬گیری هستند. الگوسازی با عوامل محیطی مرتبط است و ابزاری مؤثر برای ارتقا و تقویت احساس خودکارآمدی شیشه ویترای می¬باشد و در حقیقت عمل الگوسازی به مشاهده رفتار دیگران در حین انجام وظایف اشاره دارد (اپلبام و همکاران، 1998؛ به¬نقل از مدرکی، 1386).
دکور استین گلاس
در بسیاری از فعالیت¬ها استین گلاس توانایی¬های خود را در مقایسه با پیشرفت¬های دیگران ارزیابی می¬کنند. الگو سازی از طریق تلاش¬های موفقیت¬آمیز مبنایی برای مقایسه اجتماعی و قضاوت در مورد توانایی¬های شخصی فراهم می¬کند و این باور را در مشاهده¬گر تقویت می¬کند، که علی رغم موانع، می¬تواند با تلاش فراوان وظایف را به¬طور موفقیت¬آمیز انجام دهد. استین گلاس به همانندسازی و مشابهت بین الگو و مشاهده وابسته است بنابراین، شایستگی باید در ارتباط با عملکرد سایر افراد سنجیده شود. مقایسه¬های اجتماعی به عنوان اولین عامل خود ارزیابی توانایی¬ها محسوب می¬شود.