آموزش ویترای روی شیشه
آموزش ویترای روی شیشه
یا ویترای روی شیشه نهفته برای تلاشهای پیشرفت اهمیت دارند، زیرا نوع هدفی را که افراد دنبال میکنند هدایت مینماید. نظریه پردازان موجودیت، در موقیتهای پیشرفت، عموماً هدفهای عملکردی را میپزیرند. افرادی که هدفهای عملکردی را میپزیرند، دوست دارند باهوش، نه کودن، به نظر برسند. یعنی، آنها دوست دارند مخصوصا ً در حالی که دیگران نگاه میکنند، عملکرد خوبی داشته باشند و بنابراین هدف این است که یا ویترای روی شیشه عملکرد را به عنوان وسیلهای برای ثابت کردن این موضوع استفاده کند، که ویژگیهای مطلوب زیادی دارد (ریو، 1385).
آموزش شیشه ویترای
همچنین شیشه ویترای با جهتگیری عملکردی از شکست اجتناب میکنند. در مقابل، نظریه پردازان فزاینده در موقعیتهای پیشرفت، عموماً هدفهای تسلط را میپذیرند. کسانی که هدفهای تسلط را میپذیرند، دوست دارند بر چیز تازه یا متفاوتی تسلط یابند یا چیز تازهای را یاد بگیرند یا بفهمند. یعنی آنها به یادگیری تا اندازهای که بتوانند، اهمیت میدهند. بنابراین، هدف این است که از پرداختن به تکلیف به عنوان وسیلهای برای بهتر شدن استفاده کنند. شیشه ویترای با ناتوانیهای یادگیری در هنگام شکست در مقایسه با دانشآموزان عادی به صورت معنیداری از ادامه تلاش دست میکشند (سایدریدیس، 2003).
آموزش شیشه دکوراتیو
شیشه دکوراتیو با ناتوانیهای یادگیری در نتیجهی شکستهای پیاپی، به این نتیجه میرسند که صرف نظر از مقدار تلاشی که از خودشان نشان میدهند، باز شکست میخورند. و در نهایت از تلاش دست میکشند. در مواردی این دست کشیدن از تلاش موجب افزایش عواطف منفی و افسردگی میشود. شیشه دکوراتیو [1] (1979؛ بهنقل از گورمن و جینچنگ، 1381) بیان کرده است که دانشآموزان با ناتوانیهای یادگیری کاملاً با نیمرخ دانشآموزان درمانده منطبق هستند، چرا که در طول یک دوره طولانی با شکستهای متوالی تجربه میکنند. این احساس به آنها دست میدهد که تأثیر اندکی و یا حتی تأثیر منفی بر محیط میگذارند.
آموزش آینه دکوراتیو
در پژوهش لطیفی و همکاران (آینه دکوراتیو ) با عنوان "اثر بخشی مداخلهی رفتاری بر میزان تعارضات بین فردی، پاسخهای رفتاری و ادراک خودکارآمدی دانش آموزان با اختلال یادگیری" بر روی کلیه دانشآموزان دختر و پسر پایه چهارم و پنجم ابتدایی شهر اصفهان که در سال تحصیلی87 دارای اختلال یادگیری بودند، انجام شد. تعداد 30 نفر از دانشآموزان به شیوه هدفمند انتخاب شدند و بهطور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که مداخلهی رفتاری به صورت معناداری اختلال آینه دکوراتیو و تعارضات بینفردی و ادراک خودکارآمدی گروه آزمایش را در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون و پیگیری، کاهش داده است.
[1]-Thomas