پژوهشهای انجام شده در استین گلاس
پژوهشهای انجام شده در استین گلاس
- واکلکا[1] و همکاران (1999؛ بهنقل از لطیفی و همکاران، استین گلاس) بر روی کودکان دارای ناتوانی یادگیری به این نتیجه رسیدند که اثربخشی درمان شناختی- رفتاری با استفاده از فنون تن آرامی، خودگویی مثبت، تصویرسازی ذهنی هدایت شده و آموزش مهارتهای مطالعه، در کاهش اضطراب امتحان و بهبود عزت نفس تحصیلی استین گلاس با ناتوانی یادگیری مؤثر است.
پژوهشهای انجام شده در شیشه ویترای
- ولترز[2] ( شیشه ویترای؛ بهنقل از بختیارپور، حافظی و بهزادی، 1389) در پژوهشی که بر روی کودکان دارای ناتوانی یادگیری بودند به این نتیجه رسید که خودکارآمدی، با سطوح بالای بهرهگیری از راهبردهای شناختی و فراشناختی و همچنین پایداری در انجام دادن شیشه ویترای درسی رابطهی معناداری دارد.
پژوهشهای انجام شده در ویترای روی شیشه
- بنتهام[3] (ویترای روی شیشه) در پژوهش خود با عنوان اختلال یادگیری و درماندگی به این نتیجه رسید که کودکان دچار ناتوانیهای یادگیری، در مقایسه با افراد عادی و بهنجار همواره کنترل کمتری بر زندگی خود دارند و بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی و درماندگی آموخته شدهاند.
- زیلند[4] (ویترای روی شیشه) در پژوهش خود نشان داد که دانشآموزان با ناتوانیهای یادگیری سبک تبیین بدبینانه دارند و موفقیتهای خود را به شانس اسناد میدهند.
پژوهشهای انجام شده در آینه دکوراتیو
- فریلیچ و شچمن[5] (آینه دکوراتیو) در مطالعه خود بر روی کودکان اختلال یادگیری به این نتیجه رسیدند که دانشآموزان دارای اختلال یادگیری در مقایسه با دانشآموزان بدون اختلال، دارای خلق آشفته و احساس خودکارآمدی کمتری دارند.
- هیچ آینه دکوراتیو در مورد برنامهی روانی آموزشی با خودکارآمدی و یا درماندگی آموخته شده یافت نشد.
پژوهشهای انجام شده در آینه تزئینی
این آینه تزئینی شامل روش پژوهشی، جامعه، نمونه و روش نمونهگیری، ابزار گردآوری دادهها و روش تجزیه و تحلیل دادهها میشود. در پژوهش حاضر از روش آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون، با گروه آینه تزئینی استفاده شده است.
پژوهشهای انجام شده در شیشه تزئینی
جامعه آماری شیشه تزئینیحاضر شامل دانشآموزان مبتلا به اختلال یادگیری که به مرکز ناتوایهای یادگیری شهر تهران مراجعه کرده بودند، است.
[1]-WakelKa
[2]-Wollters
[3]-Bentham
[4]-Zealand.
[5]-Freilich & Shechtman