آموزش شیشه ویترای روی آینه
آموزش شیشه ویترای روی آینه
نمونه شیشه ویترای شامل 20 نفر از دانشآموزان مبتلا به اختلال یادگیری هستند. این دانشآموزان که بر اساس پرسشنامه سبکهای تبیین و سازگاری اجتماعی که در اختیارشان گذاشته بودند مشکلاتی را نشان دادند، به عنوان نمونه پژوهش انتخاب و بر اساس اختلال و پایه تحصیلی در دو گروه شیشه ویترای و کنترل جایگزین شدند. همچنین روش نمونهگیری در این پژوهش از نوع در دسترس میباشد.
آموزش ویترای روی شیشه روی آینه
در ویترای روی شیشه حاضر به منظور تدوین برنامهی روانی – آموزشی، پژوهشها و برنامههای مبتنی بر روانشناسی مثبتنگر (سلیگمن، 1996و مگیارموئه، 2009) و تکنیکهای شناختی – رفتاری (استالارد، 1389) بود. به منظور برنامهریزی تعداد جلسات و زمانبندی برنامه نیز با توجه به اینکه اکثر مطالعات مرور شده در محدوده زمانی 7 تا 15 جلسه صورت گرفته بودند و با توجه به مواد آموزشی برنامه، ما نیز در این پژوهش ویترای روی شیشه 90 دقیقهای هر هفته دو بار اجرا شد.
آموزش شیشه دکوراتیو روی آینه
پس از آن شیشه دکوراتیو تدوین شده به صورت گروهی اجرا شد. به این صورت که در بخش شناختی برنامه که شامل آموزش ارتباط افکار با رویدادها و سبک تبیین بود و در قسمت خودکارآمدی به صورت بحث گروهی پژوهشگر مطالب آموزشی را بیان میکرد و در عین حال از شیشه دکوراتیو خواسته میشد در جلسات، حضور فعال و در بحثها شرکت کنند. برای هر گام یک جلسه اختصاص داده شد. اجزای این برنامه به صورت خلاصه در ادامه ارائه شده است.
آموزش آینه دکوراتیو روی آینه
آینه دکوراتیو سبک اسناد و خودکارآمدی در جلسهی اول در اختیار هر دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شد و هر دو گروه در شرایط یکسان پرسشنامهها را تکمیل کردند. سپس گروه آزمایش به جلسات آموزشی دعوت شدند و پس از اتمام ده جلسه آموزش، مجدداً هر دو گروه به آینه دکوراتیو پاسخ دادند. دادههای به دست آمده به کمک نرم افزار Spss با آزمون تحلیل کواریانس جهت بررسی فرضیهها مورد بررسی قرار گرفت.