پتینه کاری با شیشه ویترای
شیشه ویترای از طرفی دیگر بسته به اینکه شرکت مورد نظر چه نوع شرکتی از نظر رشدی باشد (شرکت در حال رشد، شرکت معمولی، شرکت نزولی)، از روشهای متفاوت تقسیم سود بهره جسته و تأثیر روش تقسیم شیشه ویترای بر بازده سهام (سود و تغییرات قیمت سهام) میتواند متفاوت باشد.
اهمیت این شیشه ویترای نزد مدیران شرکتها به جهت استفاده از استین گلاسحاصله در فرآیند اداره شرکت و ارزیابی بازار از عملکرد آنان، جدی است. از همین رو بخشی از توجه و توان مدیران شرکتها معطوف به مقولهای است که از آن تحت عنوان خط مشی تقسیم سود یاد میشود (عرب صالحی و اخلاقی، استین گلاس).
شرکتهایی که روش تقسیم شیشه دکوراتیو و یا آینه دکوراتیو نقدی را برای تقسیم سود خود انتخاب میکنند، یعنی ترجیح میدهند تا سود خود را به صورت نقدی بین سهامداران تقسیم کنند، این تصمیم برای سهامداران حاوی اطلاعات است و سریعاً بر قیمت سهام آن شرکت، تأثیر مثبت میگذارد. همچنین چنانچه شرکتها تصمیم به تقسیم سود به صورت سهام باشند، این تصمیم بر قیمت ویترای روی شیشهشرکتها تأثیر منفی میگذارد (کانوال اقبال خان، شیشه تزئینی و آینه تزئینی).
طبق مدل آینه کاری روی دیوار، در مؤسسات در حال رشد که در آنها نرخ بازده سرمایهگذاری (r) بزرگتر از هزینه سرمایه است (r>k)، فرض این است که مؤسسات مزبور دارای فرصتهای سرمایهگذاری سودآور متعددی میباشند. چنین مؤسساتی به سرمایهگذاری مجدد عایدات نگهداری شده در مؤسسه و با نرخی بالاتر از نرخ مورد انتظار سهامداران اقدام میکنند. حال اگر این مؤسسات از سیاست نگهداری تمام عایدات برای سرمایهگذاری داخلی پیروی نمایند، ارزش سهام رابه حداکثر خواهند رسانید. وقتی تمام عایدات ( آینه آنتیک) در مؤسسه باقیمیماند ارزش بازار هر سهم، برای مؤسسات در حال رشد حداکثر میشود و حداقل ارزش بازار هر سهم، وقتی است که تمام عایدات توزیع میگردد. از این رو مناسبترین نسبت پرداخت سود برای یک مؤسسه در حال رشد صفر است. در مؤسسات آینه کاری (r=k) خط مشی تقسیم سود تأثیری بر ارزش بازار مؤسسه ندارد. در این مؤسسات تمام روشهای تقسیم سود مشابه است و نسبت پرداخت آینه کاری وقتی که r=k باشد، تأثیری بر ارزش بازار سهام مؤسسه ندارد.
مؤسسات در حال نزول (r<k) در واقع هیچگونه فرصت سرمایهگذاری سودده برای بکارگیری عایدات سالانه در اختیار ندارند. در این مؤسسات نرخ بازده بدست آمده از سرمایهگذاری پایینتر از حداقل هزینه لازم برای تأمین مالی است. سرمایهگذاران در این مؤسسات نسبت به تقسیم عایدی بدست آمده برای بکارگیری آن در زمینه های دیگری که بازده آن بالاتر از سود بدست آمده از آینه تایل در مؤسسات نزولی است، تمایل دارند.
[google_map src=""]